Gepost door: delft22 | april 19, 2009

Delft op straat… (2)

Wederom enkele inwoners en toeristen die in Delft werden ondervraagd door ons.

 

Arjen Kiesveld, oud-student en werkzaam bij de Rondvaart Delft: “Delft is een studentenstad pur sang. Een hele mooie binnenstad waar altijd veel te doen is. Ik ben net afgestudeerd aan de TU en werk bij hier bij de rondvaart, net als vele studenten. Studenten kunnen vaak meerdere talen spreken en zijn erg makkelijk in de omgang met de toeristen. Daarom neemt de baas vaak ook studenten aan. Rond deze tijd wordt het erg druk met toeristen in Delft, ook wij merken dat. Als de lente begint en het wordt mooi weer dan komen de toeristen in grote aantallen. In een seizoen, wat ongeveer van april tot augustus/september duurt, krijgen we gemiddeld zo’n 52.000 klanten die een rondvaart willen. Dat verschilt van allerlei soorten mensen, zowel Nederlanders als buitenlanders, oud en jong. De rondvaart gaat langs bijna alle bezienswaardigheden in Delft. Mooie huizen, tuinen, beide kerken en mooie toeristische attracties.

 

Piet en Nel uit Den Haag, lopend op de markt: “Wij komen oorspronkelijk uit Den Haag, maar komen vaak in Delft, vooral voor de markt op donderdag. De stad heeft natuurlijk een mooie binnenstad en veel bezienswaardigheden, er komen altijd veel toeristen. De binnenstad is weinig verandert sinds vroeger, die is bewaard gebleven zoals die is. Buiten de binnenstad weten wij het niet, daar komen we niet zoveel.”

 

 

Een eigenaresse van een winkeltje wat handgemaakt Delfts blauw maakt: “Dit is eigenlijk het begin van het seizoen. Er komen steeds meer toeristen naar Delft en daar profiteren wij van. Van de wintermaanden moeten wij het sowieso niet zo hebben, vooral de zomer loopt bij ons erg goed.” Helaas was het zo druk met toeristen in het winkeltje dat we geen tijd hadden om nog verder met de aardige mevrouw te praten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: