Gepost door: delft22 | april 6, 2009

Delft op straat…

Een zonnige dag in Delft, tijd om een praatje te houden met bewoners en bezoekers.

Jan en JanusJan (58) en Janus (75) doen een dagje Delft te fiets. Beide mannen komen uit Naaldwijk en hebben altijd in Delft gewerkt. Jan is jarenlang eigenaar geweest van een drogisterij in de stad. Ze komen er nog steeds graag om te genieten van een pilsje op het zonovergoten terras. Volgens hen is Delft een trekpleister voor toeristen omdat het een stad is met veel historie.

In het zonnetje

Kenichi Ebine is een vijftienjarige student aan de internationale school in Düsseldorf en komt oorspronkelijk uit Japan. Hij is met zijn school een dagje op excursie in Delft. “Ich finde Delft sehr schön.”


Joost
(23) en Tom (23), twee studenten aan de TU. Joost studeert werktuigbouwkunde en Tom studeert voor industrieel Joost en Tom met de boodschappenontwerper. We spotten hen op het moment dat ze met hun boodschappen uit de Appie Heijn stappen en op weg gaan naar huis. “Een prima stad om te studeren, maar ik blijf hier niet mijn hele leven wonen”, zegt Joost. Waarom? Delft is een compacte, kleine stad die voor studenten en toeristen ideaal is. “Eigenlijk is het Amsterdam in het klein”, aldus Tom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: